Перехід до е-обліку трудової діяльності: як відбуватиметься

Законопроектом №3623 електронні трудові книжки стають на заміну паперовим.

Аліменти індексуватимуть: для кого додатковий клопіт

Перехід до е-обліку трудової діяльності: як відбуватиметься

Окрім цього, новий проект передбачає низку змін в обліку трудової діяльності працівників.

Зокрема, проектом акта передбачається:

  • установити п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок;
  • визначити, що внесення відомостей про трудову діяльність до Держреєстру через веб-портал е-послуг ПФУ у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо), здійснюється працівником і роботодавцем із обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису;
  • установити, що після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Держреєстру, роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис;
  • запровадити можливість автоматичного призначення пенсії (без особистого звернення особи) зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію, при цьому, якщо особою перенесено призначення пенсії та продовжено перебування у трудових відносинах, розмір її пенсії підвищуватиметься на 0,5–0,75 %.

За матеріалами ВРУ

Перехід до е-обліку трудової діяльності: як відбуватиметься
ІРИНА ЖИТКОВА,головний редактор Експертус Кадри
Тримайте напохваті розрахунок норм тривалості робочого часу на 2021 рік.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді