Ненормований робочий день: 5 нюансів застосування

На сьогодні документом, який регулює питання застосування ненормованого робочого дня є Рекомендації, затверджені наказом Мінсоцполітики України № 7.
⚡️ За які порушення в кошторисі доведеться сплатити штраф
Ненормований робочий день: 5 нюансів застосування

Наводимо 5 головних нюансів щодо ненормованого робочого дня:

1) Ненормований робочий день є винятком з правил і застосовується до тих працівників, праця яких має особливе суспільне значення.

2) Використання ненормованого робочого дня не передбачає дотримання обмежень, що випливають з правового режиму надурочних робіт.

3) Запровадження ненормованого робочого дня можливе в договірному порядку. Список професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, визначається колективним договором. Відповідний перелік визначається безпосередньо в тексті колективного договору або в додатку до нього.

4) Застосування ненормованого робочого дня передбачає поширення на працівника спеціальних гарантій. Зокрема додаткової щорічної відпустки тривалістю не більше 7 календарних днів.

5) Неможливість застосування ненормованого робочого дня до працівників на умовах неповного робочого дня.

За матеріалами ДЦЗ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді