Дистанційна робота: особливості обліку

Для мінімізації скупчення людей, в зв’язку з запровадженням карантину за згодою працівника, наказом роботодавця може запроваджуватись дистанційна робота.

⭐️ Усі цифри для розрахунків із працівниками у 2021-му

Дистанційна робота: особливості обліку

Під час дистанційної праці не мають змінюватись інші умови, щоб максимально забезпечити дотримання прав працівників та уникнути необхідності виконувати вимоги ч.3 ст. 32 КЗпП про зміну істотних умов праці.

Після отримання згоди від працівників роботодавець видає наказ про запровадження дистанційної роботи та ознайомлює з ним працівників. При цьому необхідно забезпечити організацію виробничого процесу, постановку завдань і контроль за їх виконанням, облік робочого часу та інші процедурні питання. Доцільно також ухвалити зміни до правил внутрішньо трудового розпорядку чи колективного договору, яким регулюються ці питання.

При дистанційній роботі облік робочого часу (виконаної роботи) проводиться відповідно до вимог частини 2 статті 30 Закону «Про оплату праці». На підставі табеля обліку робочого часу здійснюється оплата праці за відпрацьовані працівником години (дні) роботи у відповідному місяці, виходячи з розміру годинної тарифної ставки/місячного посадового окладу.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13846

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14886

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді