Коли керівника закладу культури можна призначити без конкурсу

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Набуває чинності закон про призначення керівників комунальних закладів культури.

закон про призначення керівника закладу культури

Пошук по Класифікатору професій

Завтра, 22.06.2023, набере чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури» від 29.05.2023 № 3120-IX.

Ним визначено, що керівників комунальних закладів культури у населених пунктах з населенням до 5 тисяч жителів можуть призначати на посаду без проведення конкурсу шляхом укладення з ними контракту за результатами співбесіди. Вимоги до керівника державного чи комунального закладу культури, які приписує стаття 21-1 Закону про культуру, потрібно при цьому дотримати.

Окрім цього, через три місяці наберуть чинності новації щодо виключення закладу з базової мережі закладів культури.

Так, для того, щоб виключити заклад з базової мережі закладів культури, його реорганізувати чи ліквідувати, потрібно:

  • погодити у місячний строк з відповідним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури та/або кіно та/або інших сферах, до яких належить діяльність цього закладу;

  • одночасно інформувати центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах мистецтв та спеціалізованої мистецької освіти.

З базової мережі закладів культури допускається виключити заклад за умови, що надання населенню культурних послуг забезпечить інший заклад культури чи заклад освіти сфери культури в межах території відповідної територіальної громади з дотриманням вимог щодо доступності та якості культурних послуг.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17367

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді