Страхові внески за працівника: як перевірити чи сплачує роботодавець

Запис в трудовій книжці не являється підставою для автоматичного зарахування даного періоду трудової діяльності до страхового стажу.

Готовий зразок довідки-розрахунку на виплату зарплати СКАЧАТИ

Страхові внески за працівника: як перевірити чи сплачує роботодавець

Відповідно до законодавства України до пенсії зараховується лише той період, за який були сплачені страхові внески. При цьому саме страховий стаж враховуватиметься при нарахуванні пенсії та наданні допомоги по тимчасовій втраті працездатності, безробіттю.

Сьогодні кожен працівник на порталі ПФУ може самостійно перевірити чи добросовісно сплачує роботодавець за нього страхові внески та який період трудової діяльності зарахування до його страхового стажу.

На порталі можна отримати всю інформацію про трудову діяльність, наявний страховий стаж, суми внесків сплачених до ПФУ та розмір заробітної плати, а також подати заявку на отримання пенсії (при досягненні відповідного віку та страхового стажу). Портал доступний цілодобово, і знаходиться за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/.

Детальну інструкцію як перевірити свій страховий стаж читайте за посилання: https://bit.ly/36SMHup

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
36037

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
50687

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді