Результативні показники бюджетних програм для ОМС

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін затвердив Типовий перелік результативних показників бюджетних програм місцевих бюджетів у галузі «Державне управління».

показники бюджетних програм для ОМС

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Результативні показники бюджетних програм місцевих бюджетів у галузі «Державне управління» визначені у розрізі кодів Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету (ТПКВК МБ). Вони будуть спільними за метою:

  • забезпечення ефективної діяльності відповідного органу місцевої влади – для кодів ТПКВК МБ 0110, 0120, 0130, 0140, 0150, 0160;
  • забезпечення умов для підвищення рівня професійної компетентності депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування – для коду ТПКВК МБ 170;
  • виконання інших функцій загального характеру, пов’язаних із виконанням повноважень органів місцевої влади – для коду ТПКВК МБ 180;
  • організація підготовки та проведення місцевих виборів/референдумів для кодів ТПКВК МБ 0190, 0191, 0192, 0193.

Головні розпорядники коштів місцевих бюджетів при визначенні результативних показників бюджетних програм місцевих бюджетів у галузі «Державне управління» мають:

  • враховувати гендерно орієнтований підхід у бюджетному процесі;
  • забезпечити уточнення та розширення мети, завдання та результативних показників (за потреби).

Накази Мінфіну від 15.06.2023 № 322 та від 05.07.2023 № 370, яким змінено попередній наказ, не набрали чинності.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38637

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1929

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12002

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді