Які періоди роботи пропонують зараховувати до стажу держслужби

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
До стажу державної служби пропонують зараховувати окремі періоди роботи у військових адміністраціях та військових адміністраціях населених пунктів.

періоди роботи стаж держслужби

Калькулятор стажу

У Верховній Раді України зареєстрували урядовий законопроєкт № 9478 «Про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо удосконалення порядку співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями та зарахування до стажу державної служби часу роботи на деяких посадах у військових адміністраціях».

Законопроєкт пропонує зараховувати до стажу державної служби:

  • час роботи на посадах начальників військових адміністрацій та їх заступників, начальників військових адміністрацій населених пунктів та їх заступників;

  • час роботи у військових адміністраціях та військових адміністраціях населених пунктів працівників, які уклали трудовий договір, — якщо до призначення на посади у цих тимчасових державних органах особи перебували на державній службі чи службі в органах місцевого самоврядування та після звільнення повернулися на державну службу чи службу в органах місцевого самоврядування.

Окрім цього, запропоновано присвоювати держслужбовцю черговий ранг у межах відповідної категорії посад через три роки після присвоєння попереднього рангу. Результати оцінювання його службової діяльності не впливатимуть на черговість присвоєння рангів. Якщо він отримає негативну оцінку відтермінування на шість місяців щодо чергового рангу вже не буде, оскільки за частиною 6 статті 44 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII його буде звільнено. Таку зміну потрібно було зробити ще у 2019 році аби привести це положення у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» від 19.09.2019 № 117-IX.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді