Підвищено розміри штрафів для роботодавців

Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому урядовий проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності.

Підвищено розміри штрафів для роботодавців

Калькулятор штрафів

Проєктом передбачається встановити адміністративну відповідальність для осіб, які представляють роботодавців чи профспілки, зокрема за умисне порушення встановленого законодавством строку проведення консультацій щодо початку колективних переговорів.

Уточнюється, що штраф не накладається на осіб, які представляють роботодавців, у яких кількість працівників не перевищує 25 осіб, і профспілки, коли вони представляють інтереси працівників таких роботодавців.

Підвищуються розміри штрафів:

  • за ухилення від участі в колективних переговорах (ст. 41-1 КУпАП) – від десяти до п’ятдесяти нмдг 170 – 850 грн (чинна норма – від трьох до десяти 51– 170 грн);
  • за ненадання інформації, необхідної для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням угод, договорів (ст. 41-3 КУпАП) – від п’яти до десяти нмдг 85 – 170 грн (чинна норма – від одного до п'яти 17 – 85 грн).

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді