Трудові відносини: врегульовано питання нестандартних форм

Уряд схвалив законопроект про регулювання нестандартних форм трудових відносин. Відповідний проект Закону був схвалений 24 лютого, на черговому засіданні.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Трудові відносини: врегульовано питання нестандартних форм

Документом передбачається законодавче врегулювання взаємовідносин працівників та роботодавців у випадку, коли неможливо заздалегідь визначити види, обсяги та періоди виконання тієї чи іншої роботи, зокрема роботи фрілансерів.

Крім того, документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору – трудового договору з нефіксованим робочим часом. Працівник, який працює за таким трудовим договором, зможе більш вільно планувати свою роботу, не прив'язуючись до одного роботодавця та робочого графіку підприємства.

Важливо, що працівник отримає всі права та гарантії, передбачені законодавством про працю, зокрема щодо належного режиму роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу та звільнення з неї, виплати заробітної плати. Крім того, законопроектом передбачена гарантована мінімальна кількість оплачуваних годин на місяць.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді