Закон про визначення розмірів адмінзбору рекомендовано прийняти за основу

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Парламенту прийняти за основу проєкт Закону «Про адміністративний збір».

06_01_1.jpg

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Законопроєкт № 4380 має на меті:

  • впорядкування відносин у сфері плати за надання адміністративних послуг;
  • забезпечення прозорості цих відносин;
  • підтримка сталого та якісного надання адміністративних послуг за рахунок обґрунтованих (раціональних) розмірів адміністративного збору.

Окрім того, за умови прийняття законопроєкту, він передбачає:

  • визначення єдиних засад і критеріїв плати адміністративного збору;
  • встановлення переліку базових адміністративних послуг та визначення чітких розмірів адміністративного збору за їх надання в національній валюті України – гривні;
  • врегулювання питань порядку зарахування адміністративного збору до бюджету.

Нагадаємо, нещодавно експерти та представники ЦНАП обговорили законодавче врегулювання питань встановлення плати за надання адміністративних послуг та впорядкування механізмів визначення розмірів адміністративних зборів.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17049

Стаж служби в ОМС: як обчислювати швидко та без помилок

Вислуга років пов’язана з певними заохоченнями, які отримують службовці органів місцевого самоврядування. Через це питання кількості місяців стажу є суттєвим: це й надбавка, й додаткові дні відпустки. Як визначається стаж в ОМС – у цьому огляді.
14196

Облік безоплатно отриманих основних засобів

Бюджетні установи отримують основні засоби без оплати: від юридичних і фізичних осіб як дарунок, а також від інших бюджетних установ. Як показати в обліку дарунки – від отримання до амортизації.
27408

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді