Закон про заборону проросійських географічних назв – що має зробити місцева влада

27 липня набули чинності зміни до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.

закон про заборону проросійських географічних назв

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Згідно законопроєкту № 7253 заборонено надавати географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують, символізують державу-окупанта російську федерацію або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн.

«В місцевих рад є 6 місяців, аби остаточно викорінити всі російські імперські наративи в назвах географічних об’єктів, вулиць, парків – звідусіль. А також демонтувати пам'ятники, пов'язані із запорєбріком… Якщо все російське за пів року не викорінять місцеві ради, повноваження перейдуть безпосередньо до голів громад, на три місяці. Що теж буде хорошим способом перевірити політичну волю. Кому ж її забракне – через 9 місяців естафету переймуть голови ОДА, тобто вертикаль Президента», – так прокоментував новий закон народний депутат Роман Лозинський.

Назви населених пунктів, як і раніше, має право змінювати лише Верховна Рада. Місцева влада в зазначені строки подати пропозиції, а парламент — розглянути та ухвалити рішення. На цю процедуру є шість місяців.

Джерело: офіційний сайт Дерегуляція

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17095

Стаж служби в ОМС: як обчислювати швидко та без помилок

Вислуга років пов’язана з певними заохоченнями, які отримують службовці органів місцевого самоврядування. Через це питання кількості місяців стажу є суттєвим: це й надбавка, й додаткові дні відпустки. Як визначається стаж в ОМС – у цьому огляді.
14228

Облік безоплатно отриманих основних засобів

Бюджетні установи отримують основні засоби без оплати: від юридичних і фізичних осіб як дарунок, а також від інших бюджетних установ. Як показати в обліку дарунки – від отримання до амортизації.
27460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді