Уряд збільшує мінімальний розмір допомоги з безробіття

Опубліковано проєкт постанови про підвищення розміру мінімальної допомоги з безробіття.
В Україні планують збільшити мінімальний розмір допомоги безробітним

Пошук по Класифікатору професій

Мінекономіки розробило проєкт постанови КМУ «Про встановлення мінімального розміру допомоги по безробіттю під час воєнного стану та внесення зміни до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю».

Про це йдеться у проєкті постанови, розміщеному для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ). Міністерство пояснює, що інфляція за 2021 рік у цілому становила 10,0%, а за 2022 рік – 26,6%., але при цьому востаннє мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищували у 2020 році.

Документом пропонується установити із 31 липня 2023 року на час воєнного стану мінімальний розмір допомоги по безробіттю:

Джерело: офіційний сайт ФПУ

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
309747

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
73674

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
15265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді