Ухвалено зміни щодо відшкодування витрат на відрядження держслужбовців

Внесено зміни до постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Ухвалено зміни щодо витрат на відрядження держслужбовців

Калькулятор днів щорічної відпустки

Змінами до постанови КМУ від 02.02.2011 № 98 виключено норми щодо відшкодування витрат на відрядження лише на підставі оригіналів підтвердних документів та передбачено можливість подання таких документів у паперовій та електронній формах.

Встановлено, що звіт про використання коштів, виданих на відрядження, разом із підтвердними документами працівник зобовʼязаний подати до закінчення пʼятого банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи.

У зазначений строк також повертається сума надміру витрачених коштів. У разі, коли відряджений працівник отримав аванс на службове відрядження готівкою, він подає звіт про використання коштів, виданих на відрядження, і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення третього банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148264

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67838

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13682

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247183

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді