ПДФО з грошового забезпечення військових передадуть у спецфонд

В рамках підготовки закону «Про державний бюджет на 2024 рік» Уряд пропонуватиме спрямувати всі надходження від ПДФО з виплат військових у державний бюджет.

ПДФО з грошового забезпечення військових передадуть у спецфонд Держбюджету

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Про такі наміри Міністерства фінансів повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За його словами, планується, що всі 100% ПДФО з зарплат військових будуть йти у спецфонд Держбюджету і направлятися на потреби оборони.

Ці зміни плануються в рамках змін Бюджетного кодексу під Бюджет 2024 року.

Нагадаємо, грошове забезпечення військовослужбовців 2023 року входить, як і раніше, до загального місячного/річного оподатковуваного доходу, який оподатковують ПДФО за ставкою 18% (п. 167.1 ПК). Однак є кілька нюансів: наприклад, ПДФО не утримується взагалі з грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби, у т. ч. тих, що проходять альтернативну службу (пп. 165.1.10 ПК).

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює державний та місцеві бюджети. Відсоток ПДФО впливає на величну отримуваного доходу працівників. Яка ставка ПДФО у 2024 році, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
8260

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
56800

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2798

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
75073

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді