Чи зобов’язаний сумісник повідомляти керівника про звільнення з основного місця роботи

Працівник має право укладати трудовий договір на одному чи одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін ( ч.2 ст. 21 Кодексу законів про працю України). Зазначена норма дає право працівникам працювати за сумісництвом.


Законодавство про працю не зобов’язує працівника повідомляти керівника установи, у якого він працює за сумісництвом, про звільнення з основного місця роботи. Також не передбачена відповідальність керівника установи за неповідомлення його сумісником про звільнення з основного місця роботи.

Якщо сумісник повідомить керівника установи про звільнення з основного місця роботи, керівнику установи потрібно видати наказ (розпорядження), який засвідчить наявність у працівника основного місця роботи.

Джерело: Лист Мінсоцполітики від 09.06.2017 № 294/0/22-17/134.


вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді