Посилення захисту прав працівників: Уряд підтримав законопроект

17 березня, на засіданні Уряду прийнято законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників», метою якого є посилення захисту працівників та налагодження конструктивного діалогу для збереження трудового потенціалу країни.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Посилення захисту прав працівників: Уряд підтримав законопроект

Серед основних нововведень, які пропонується передбачити законопроектом:

  • обов’язкове повідомлення роботодавцями профспілок про заплановане масове вивільнення та подання необхідної інформації для розроблення заходів щодо зменшення масштабів звільнення на підприємстві;
  • уточнення критерію масового вивільнення працівників;
  • право всіх працівників на укладення колективних договорів, у тому числі тих, що працюють у роботодавців – фізичних осіб;
  • можливість поширення норм галузевої угоди на всіх роботодавців відповідної галузі;
  • коригування строку дії умов колективного договору у разі зміни власника юридичної особи, її відокремленого структурного підрозділу;
  • інформування працівників про умови колективного договору не лише до початку їхньої роботи, а також, якщо договір укладено пізніше та коли до нього вносяться зміни.

За матеріалами Мінекономіки

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді