Декретні виплати-2021: порядок нарахування

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої зарплати надається працюючим жінкам за рахунок коштів ФССУ за весь період декретної відпустки.

КУРС Лікарняні та декретні: правила і ризики - спробувати БЕЗПЛАТНО

Декретні виплати-2021: порядок нарахування

Підставою для призначення такої допомоги є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. У більшості випадків його тривалість складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Лікарняний листок у зв'язку із вагітністю та пологами видається з 30 тижнів вагітності, після чого має бути переданий застрахованою особою своєму роботодавцю.

Чи можна призначити на декретну посаду держслужби у період карантину

Трудовий договір на «декретну» посаду: як укласти і продовжити

Карантинні лікарняні: алгоритм та приклади розрахунку

Далі комісія із соціального страхування підприємства приймає рішення про призначення допомоги, бухгалтер здійснює розрахунок, оформлюється та подається до ФССУ відповідна заява-розрахунок.

Якщо зазначені кроки буде здійснено роботодавцем в установлені терміни, від дати передачі застрахованою особою лікарняного листка до подання заяви-розрахунку до Фонду має пройти до 17 календарних днів.

Кошти надходять на рахунок роботодавця упродовж декількох банківських днів після здійснення фінансування.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247183

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Виплата декретних у 2024 році

Декретні виплати у 2024 році: ➤ підстава для нарахування ➤ тривалість декрету ➤ розрахунок декретних ➤ обмеження розміру декретних ➤ приклади розрахунку ➤ лікарняні та допомога по вагітності під час війни
84079

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
55243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді