Зміни у нормах забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Міноборони затвердило зміни до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами ЗСУ на мирний час.

У змінах визначили, зокрема, що стаціонарні їдальні військових частин при штатній чисельності до 150 осіб, що харчуються, дозволяється забезпечувати лініями самообслуговування на 120 осіб.

На період дії правового режиму воєнного стану за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ дозволяється забезпечувати військові частини (підрозділи) ЗСУ та Держспецтрансслужби за Нормами №№ 1, 3, 4 і 5 поза межами місць постійної дислокації.

Особливості забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами військових частин Держспецтрансслужби:

  • забезпечення військових частин Держспецтрансслужби столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами на постійно діючих об’єктах продовольчої служби здійснюється відповідно до бюджетних асигнувань;
  • новостворені об’єкти продовольчої служби Держспецтрансслужби забезпечуються за проектно-кошторисною документацією технологічним, холодильним устаткуванням та немеханічним устаткуванням за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на утримання Держспецтрансслужби у відповідному бюджетному періоді.

Окрім цього, внесені зміни до норм №№ 1, 2, 4–8, 12–14, 16.

Наказ Міноборони від 01.08.2023 № 445, яким внесені зміни, не набрав чинності.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4256

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24217

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді