Зміни у нормах забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням
У змінах визначили, зокрема, що стаціонарні їдальні військових частин при штатній чисельності до 150 осіб, що харчуються, дозволяється забезпечувати лініями самообслуговування на 120 осіб.
На період дії правового режиму воєнного стану за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ дозволяється забезпечувати військові частини (підрозділи) ЗСУ та Держспецтрансслужби за Нормами №№ 1, 3, 4 і 5 поза межами місць постійної дислокації.
Особливості забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами військових частин Держспецтрансслужби:
- забезпечення військових частин Держспецтрансслужби столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, мийними засобами на постійно діючих об’єктах продовольчої служби здійснюється відповідно до бюджетних асигнувань;
- новостворені об’єкти продовольчої служби Держспецтрансслужби забезпечуються за проектно-кошторисною документацією технологічним, холодильним устаткуванням та немеханічним устаткуванням за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на утримання Держспецтрансслужби у відповідному бюджетному періоді.
Окрім цього, внесені зміни до норм №№ 1, 2, 4–8, 12–14, 16.
Наказ Міноборони від 01.08.2023 № 445, яким внесені зміни, не набрав чинності.