У законі від Уряду закладений новий вид обов’язкового страхування

Схвалено проєкт Закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі».

Безпека та здоровʼя працівників на роботі

Калькулятор індексації зарплати

Урядовий законопроєкт передбачає:

  • формування нової національної системи запобігання професійним ризикам шляхом впровадження на законодавчому рівні ризикоорієнтованого підходу у сфері організації безпеки та здоровʼя працівників;
  • імплементацію положень Директиви Ради 89/391/ЄЕС від 12.06.1989 про запровадження заходів, покликаних заохочувати до покращення безпеки та охорони здоровʼя працівників на роботі;
  • впровадження за європейським прикладом системи мінімальних вимог щодо безпеки та здоровʼя працівників;
  • регулярне здійснення роботодавцем оцінювання ризиків, які можуть виникнути на конкретному робочому місці, а також розробки і впровадження заходів щодо їх мінімізації або усунення; 
  • обов’язкове страхування відповідальності експертних організацій при укладанні договору про надання послуг у сфері безпеки та здоровʼя працівників.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього або відстороненого працівника

Працівники бюджетних установ часто мають виконувати обов’язки інших — тимчасово відсутніх або відсторонених. Як оформити та нарахувати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього/відстороненого працівника? Від окладу за якою посадою встановлювати доплату? Пояснюємо на прикладі робочої ситуації.
76677

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
8227

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
47554

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
11820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді