Електронні лікарняні: яким чином будуть впроваджуватись

МОЗ працює над впровадженням електронних листків непрацездатності. Головна мета такого сервісу – спростити життя пацієнтам та лікарям. Про це під час брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер.

⚡️ Опануйте загальний механізм роботи з лікарняними ⚡️

Електронні лікарняні: яким чином будуть впроваджуватись

Розробкою відповідного функціоналу МОЗ займається спільно з Мінсоцполітики, НСЗУ, Фондом соціального страхування, Пенсійним фондом, а також ГО «Разом проти корупції», МБО «Фонд Східної Європи».

За словами заступника міністра, МОЗ уже розробив зміни до деяких постанов Кабміну щодо роботи Електронного реєстру листків непрацездатності. Наразі проєкт акта перебуває на розгляді в КМУ, тому найближчим часом очікується позитивний розгляд.

У перший період електронні лікарняні існуватимуть паралельно з паперовими. На практиці електронний листок непрацездатності передбачає розмежування зон відповідальності медичної сторони та соціальної (щодо питань страхових виплат).

За матеріалами МОЗ

Електронні лікарняні: яким чином будуть впроваджуватись
МИКОЛА ПОСТЕРНАК,експерт з питань соціального страхування
Як та коли розмір мінзарплати впливає на розмір лікарняного, чи завжди розмір страхового стажу впливає на розмір лікарняного — розглянемо детально.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26963

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246871

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14672

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді