Новації у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінцифри сьогодні оприлюднило проєкт постанови КМУ «Деякі питання дотримання вимог у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг».

електронні довірчі послуги

Пошук по Класифікатору професій

Мінцифри пропонує затвердити:

  • Вимоги до надавачів послуг електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг;
  • Порядок перевірки дотримання вимог законодавства у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг;
  • Порядок інформування контролюючого органу та користувачів послуг електронної ідентифікації, користувачів електронних довірчих послуг про порушення конфіденційності та/або цілісності інформації;
  • Порядок перевірки інформації про осіб, яким видаються засоби електронної ідентифікації або кваліфіковані сертифікати відкритих ключів з використанням відомостей державних реєстрів, а також інформації з інших публічних електронних реєстрів у процесі електронної взаємодії за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації;
  • Порядок використання псевдонімів фізичними особами, які є користувачами послуг електронної ідентифікації або електронних довірчих послуг;
  • Порядок проведення перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи чи фізичної особи ‒ підприємця під час надання електронних довірчих послуг.

Затвердження цих проєктів порядків сприятиме максимальному наближенню положень національного законодавства до європейських вимог у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг.

Зауваження та пропозиції до цих проєктів Мінцифри приймає протягом місяця.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах забезпечується посадовою особою, яка здійснює керівництво установою та створює необхідні умови для її проведення. За несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів і матеріальних цінностей, документальне оформлення її результатів аудитори мають право накласти штраф.
9688

Заробітна плата: перевірка розрахунків та типові помилки

Обовʼязковий контроль нарахування зарплати убереже бухгалтера від штрафів. Розкажемо, як заробітна плата у бюджетній установі та ОМС перевіряється аудиторами та які професійні «секрети» застосовують аудитори («ревізори»).
14386

Посадова інструкція бухгалтера бюджетної установи – зразок

Прийняли на роботу нового бухгалтера? Ознайомте його з посадовими обов’язками, правами та відповідальністю. Для цього скачайте актуальний зразок посадової інструкції бухгалтера бюджетної установи.
66123

Е-лікарняний – як оплатити під час відпустки

Наразі діють дві форми паперовий та електронний лікарняний. Як діяти роботодавцеві, якщо під час відпустки працівник захворів або має піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?
9474

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9670

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді