Податковий розрахунок за новою формою: як подавати

Розрахунок подається окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Розрахунок за календарний рік не подається.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Податковий розрахунок за новою формою: як подавати

Такий Розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку протягом звітного періоду.

Розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податку податковий агент та незалежно від того чи виплачені платником ЄСВ суми такого внеску фактично після їх нарахування до сплати протягом звітного періоду.

Нагадаємо, що Звіт з ЄСВ надавався щомісяця. Це було пов’язано, зокрема, з необхідністю призначення застрахованим особам пенсій, матеріального забезпечення та страхових виплат за рахунок ФССУ. Із цією метою передбачено складання проміжного Розрахунку і відповідних додатків до нього з типом «Звітний» як «Довідковий» з позначкою «призначення пенсії» або «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат».

Водночас у відповідних звітних формах потрібно ставити позначку у рядках «для призначення пенсії» чи «для призначення інших соціальних виплат».

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді