Працівниця одночасно доглядала за хворою дитиною та хворіла сама в період щорічної відпустки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ роз’яснили який листок непрацездатності потрібно оплачувати якщо в період щорічної відпустки працівниця одночасно доглядала за хворою дитиною та хворіла сама.

лікарняні в період щорічної відпустки

Калькулятор днів щорічної відпустки

Працівниці з 02.10.2023 надано частину щорічної основної відпустки тривалістю 14 календарних днів. У період відпустки захворіла дитина, а потім і сама працівниця. Сімейним лікарем було видано два медичних висновки про тимчасову непрацездатність та сформовано два листки непрацездатності:

  • з 09 по 11 жовтня причина непрацездатності – «необхідність догляду за хворою дитиною»;
  • з 10 по 13 жовтня – «тимчасова непрацездатність внаслідок захворювання або травми, що не пов’язані з нещасним випадком на виробництві».

Тобто співпадають період щорічної основної відпустки та періоди тимчасової непрацездатності однієї особи за різними страховими випадками.

Допомогу по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворою дитиною віком до 14 років у період перебування застрахованої особи у щорічній відпустці не надають.

Оплаті підлягає період тимчасової непрацездатності з 10.10.2023 по 13.10.2023, а період щорічної основної відпустки слід подовжити на 4 календарні дні.

За інформацією ГУ ПФУ у Запорізькій області

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний – як оплатити під час відпустки

Наразі діють дві форми паперовий та електронний лікарняний. Як діяти роботодавцеві, якщо під час відпустки працівник захворів або має піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?
9474

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
31607

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді