Чи оплачувати листок непрацездатності мобілізованого працівника

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці Держпраці роз’яснили чи потрібно призначати допомогу по тимчасовій непрацездатності за листком непрацездатності мобілізованого працівника.

лікарняний для мобілізованого працівника

Калькулятор стажу

За працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, згідно з частиною 3 статті 119 КЗпП зберігають лише місце роботи і посаду на підприємстві, в установі, організації, у яких вони працювали на час призову.

Цим працівникам виплачують грошове забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

У роботодавця-страхувальника відсутні підстави призначати допомогу по тимчасовій непрацездатності, як виплати, що компенсує втрату заробітної плати, для працівника, увільненого від виконання своїх обов’язків за посадою (професією) на час виконання державних або громадських обов’язків, які здійснюється ним у робочий час.

За інформацією Центрального регіону інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний – як оплатити під час відпустки

Наразі діють дві форми паперовий та електронний лікарняний. Як діяти роботодавцеві, якщо під час відпустки працівник захворів або має піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?
9474

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
31596

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді