Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи діє з 1 січня

З 01.01.2024 року набула чинності нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Вона затверджена наказом Міністерства фінансів від 28.08.2023 № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

У новій формі декларації виокремлено податкові зобов’язання по податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування):

  • власниками;
  • орендарями;
  • користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».

Крім того, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до п.166.3 ст.166 розділу IV Податкового кодексу України, крім витрат, зазначених у п.п. 166.3.10 п.166.3 ст.166 розділу IV ПКУ (додаток Ф3 до декларації).

Джерело: ГУ ДПС у Київській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85208

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді