Як перевірити посвідчення інспекторів праці

ГУ Держпраці інформує, що для державного контролю за додержанням законодавства про працю інспектори праці проводять інспекційні відвідування та невиїзні інспектування.

Контрольні повноваження інспектори підтверджують службовим посвідченням. Форму посвідчення встановлює Мінсоцполітики та видає Держпраці. Держпраці також веде реєстр посвідчень інспекторів праці.

Якщо інформації про посвідчення в реєстрі посвідчень інспекторів праці немає, воно недійсне.

Отже, якщо інспектор праці хоче провести інспекційне відвідування, Ви маєте право перевірити достовірність повноважень посадової особи на сайті Держпраці.

За інформацією ГУ Держпраці у Херсонській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді