Без трудового договору працівника не можна допустити до роботи

Установи та організації до початку роботи працівника за трудовим договором мають поінформувати про це ДФС. Цього вимагає постанова КМУ «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17.06.2015 № 413.

Так, установи та організації подають до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платників ЄСВ повідомлення про прийняття працівника на роботу. Способів подати повідомлення три:

  1. засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
  2. на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  3. на паперових носіях, якщо трудові договори укладені не більше ніж із п’ятьма особами.

Тож працівника не можна допускати до роботи, якщо роботодавець не уклав трудовий договір та не повідомив ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ.

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Електронні документи в діяльності установи: бути чи не бути

Видаткова накладна: особливості заповнення
Олена Усенкоголовний спеціаліст сектору режимів праці, відпочинку та норм праці Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України
Обсяг інформації, яку використовують установи, стрімко зростає. Без добре організованого документообігу не можна якісно та ефективно працювати. Аби підвищити оперативність під час роботи з документами, установи запроваджують електронний документообіг. Тож поговоримо про вимоги до електронних документів, строки їх зберігання, паперові аналоги й електронний формат трудових відносин.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді