Протягом року змінювали кількість штатних працівників: як розрахувати середньооблікову

Якщо на підприємстві протягом року змінюється кількість штатних працівників, як правильно вирахувати середньооблікову чисельність працівників за рік для правильного розрахунку нормативу робочих місць?

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Протягом року змінювали кількість штатних працівників: як розрахувати середньооблікову

Дане питання регулюється статтею 19 Закону “Про основи соцііальної захищеності осіб з інвалідністю”.

Відповідно до цієї статті, виконанням нормативу робочих місць вважається працевлаштування підприємством, установою, організацією осіб з інвалідністю, для яких це місце роботи є основним. Незалежно від того чи працевлаштована особа з інвалідністю на повний чи неповний робочий час.

Тобто, для дотримання нормативу необхідно щоб для особи з інвалідністю це було основним місцем роботи.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19093

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді