Сформуйте списки осіб на попередні (періодичні) медогляди у 2019 році

Медичні огляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року, проводять за процедурою, визначеною Наказом МОЗ «Про порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій» від 21.05.2007 № 246.

Представники роботодавців у визначений термін повинні надати до управління з питань праці ГУ Держпраці у своїй області заяву на ім'я начальника управління про визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2019 році.

До заяви потрібно додати:

  • штатний розклад (витяг);
  • дані лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

Коли спеціаліст відділу з питань гігієни праці та представник профспілки або уповноважена працівниками особа розглянуть документи, вони складають Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам у 2019 році.

Якщо до початку 2019 року не складено Акт, у роботодавця з 01.01.2019 не буде законних підстав направляти працівника на попередній медогляд і вносити до направлення дані про умови праці.

За інформацією Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16576

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді