Втратили документи щодо обчислення і сплати податків: якою буде відповідальність

Теми:
Ст. 44 ПКУ визначено, що платники зобов’язані забезпечити зберігання документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом не менш як 1095 днів з дня подання відповідної податкової звітності.

Вам більше не потрібно гортати величезний нормативний акт, аби знайти строк!

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

Втратили документи щодо обчислення і сплати податків: якою буде відповідальність

При втраті, пошкодженні або дострокового знищення документів, платник зобов’язаний у п’ятиденний строк письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку. Платник податків зобов’язаний відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу. Строки проведення таких перевірок в такому разі переносяться до дати відновлення та надання документів до перевірки, але не більше ніж на 120 днів.

При не відновленні документів або в разі їх повторної втрати, пошкодження чи дострокового знищення, що відбулися після використання платником податків права на їх відновлення, вважається, що такі документи були відсутні.

При незгоді платника з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті перевірки (крім документальної позапланової перевірки), вони мають право подати свої заперечення та додаткові документи і пояснення протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8655

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19152

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді