Додані нові повноваження Держказначейства

Кабмін вніс зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Внесено зміни до Порядку виконання повноважень Держказначейством

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Внесеними змінами, зокрема:

  • актуалізовано перелік витрат, за якими здійснюється відкриття Казначейством асигнувань із державного бюджету;
  • оптимізовано та актуалізовано перелік витрат, за якими проводяться платежі Казначейством та його органами в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Порядок доповнено видатками, зокрема, на:

  • придбання безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби, комплектувальних частин і деталей для їх виготовлення;
  • виконання ремонтно-будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту приміщень медичних закладів для лікування військовослужбовців;
  • будівництво/придбання житла для учасників бойових дій, які захищали, продовжують захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членів їх сімей.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4255

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24216

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді