Зміни в акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Учора, 13.03.2024, набрали чинності зміни до Положення про акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти.

акредитація освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Заклад освіти, який бажає акредитувати освітньо-професійну програму, подає до Державної служби якості освіти України в електронному вигляді, засвідчені КЕП керівника закладу освіти (уповноваженої особи, визначеної наказом керівника закладу освіти) такі документи:

  • заяву про акредитацію освітньо-професійної програми;
  • затверджені в установленому порядку освітньо-професійну програму та навчальний план за цією програмою;
  • результати самооцінювання відповідно до критеріїв;
  • рецензії (відгуки) роботодавців та/або керівників баз виробничих практик за останні п’ять календарних років (за наявності).

МОН уточнило, що потрібно надавати ту освітньо-професійну програму, за якою здійснюється випуск здобувачів освіти в рік акредитації та за якою здійснюється навчання прийнятих у поточному навчальному році здобувачів освіти.

Також затвердило нову форму Заяви про акредитацію / відкликання або визнання недійсним рішення про акредитацію освітньо-професійної програми у сфері фахової передвищої освіти.

Уточнили, що рішення про проведення акредитації програми або про залишення в силі рішення про попередню акредитацію набирає чинності з дня доведення його до відома закладу освіти шляхом надсилання закладу освіти поштою рекомендованого листа з повідомленням про вручення та/або надсилання на вказану в ЄДЕБО офіційну адресу електронної пошти закладу освіти листа з підтвердженням про отримання.

Наказ МОН від 16.01.2024 № 44, яким внесені зміни, набрав чинності 13.03.2024.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді