Яка відповідальність за неподання декларації про майновий стан і доходи

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку та розмірах, встановлених законом.

Яка відповідальність за несвоєчасне подання податкової декларації про майновий стан і доходи

ЗАПИТАЙ У СПЕЦІАЛІСТА ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВА

Усі громадяни щорічно подають декларації про свій майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за минулий рік у порядку. Податкова декларація подається до 01 травня року, що настає за звітним, крім окремих випадків.

Платниками податків визнаються:

  • фізичні особи (резиденти і нерезиденти України);
  • юридичні особи (резиденти і нерезиденти України);
  • та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування згідно з ПКУ або податковими законами, і на яких покладено обов’язок із сплати податків та зборів згідно з ПКУ (п. 15.1 ст. 15 ПКУ).

Несвоєчасне подання  податкової декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень. Крім того, відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за:

  • неподання;
  • або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи;
  • чи включення до декларацій перекручених даних;
  • неведення обліку;
  • або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку,

тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: офіційний сайт ГУ ДПС в Одеській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді