Допомога по частковому безробіттю: за якою ознакою відображати в 4-ДФ

За якою ознакою доходу відображається у додатку 4ДФ сума допомоги по частковому безробіттю на період карантину, яка перерахована ФСС на випадок безробіття роботодавцю та виплачена працівнику?

Допомога по частковому безробіттю: за якою ознакою відображати в 4-ДФ

Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається у разі сплати роботодавцем, який є застрахованою особою, єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.
Право на допомогу по частковому безробіттю відповідно до ст. 47 Закону № 5067 мають застраховані особи, в тому числі працівники з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію).

В додатку 4 до Розрахунку у графі 6 «Ознака доходу» зазначається ознака доходу, наведена у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку.

Відповідно до Довідника ознак доходів соціальні виплати з відповідних бюджетів відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «128».

За матеріалами ЗІР

Допомога по частковому безробіттю: за якою ознакою відображати в 4-ДФ
Оплата праці в умовах посткарантинуВи класний бухгалтер і в оплаті відпускних та лікарняних вам немає рівних? Покажіть свій результат - пройдіть самоперевірку власних знань!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді