З 1 квітня підвищено соцдопомогу дітям загиблих добровольців

Уряд збільшив розмір адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад.

З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах

Калькулятор індексації зарплати

На початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ). Дехто, на жаль, загинув, у декого – залишились родини із дітьми. Донедавна – через правову неврегульованість – діти таких добровольців, отримували виплати нижчі, за виплати для дітей загиблих Захисників та Захисниць України.

Щоб забезпечити їм соціальну підтримку та справедливі виплати, у березні 2024 р. Уряд прийняв рішення про збільшення розмірів адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу ДФТГ. Відтепер вони отримуватимуть державну соціальну допомогу підвищеного розміру.

З 1 квітня її розмір підвищено:

  • з 2361 грн до 7800 грн на одну неповнолітню дитину;
  • до 6100 грн – на кожну, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

Виплата у таких розмірах буде здійснюватися щомісячно. Підвищення відбулось автоматично, додатково звертатись нікуди не потрібно.

Мінсоцполітики нагадує, діти загиблих добровольців мають право на отримання пенсії у разі втрати годувальника, якщо загиблий тато чи мама мали необхідну кількість страхового стажу. Якщо ж страхового стажу на момент загибелі було недостатньо, дитині нараховується державна соціальна допомога.

Джерело: офіційний сайт Мінсоцполітики

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Статті за темою

Усі статті за темою

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
46864

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
68673

Призначення і виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
738

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
61148

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових – зміни 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового в п. 2 Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 168.
3029

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді