Зміни в карантинному мораторії на перевірки: оприлюдений новий законопроєкт

ДПСУ відповідно до ст.15 Закону «Про доступ до публічної інформації» та ст. 21 Закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляє про оприлюднення проєкту постанови КМУ про внесення змін до постанови № 89  «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок».

Чи знаєте ви, як завершити ревізію на свою користь? ►►► Пройдіть тест✔️

Зміни в карантинному мораторії на перевірки: оприлюдений новий законопроєкт

Проєктом скорочується строк обмежень у частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок, дозволивши проведення таких видів перевірок:

  • тимчасово зупинених документальних перевірок платників податків та фактичних перевірок, що були розпочаті до 18 березня 2020 р. та не були завершеними;
  • документальних перевірок платників податків з обсягом одержаного доходу за попередній звітний рік у сумі, що не перевищує 20 млн грн, право на проведення яких надається з дотриманням вимог пункту 77.4 статті 77 Кодексу;
  • документальних позапланових перевірок з підстав, визначених у статті 78 Кодексу;
  • документальних позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють виплати доходів, отриманих нерезидентом із джерелом їх походження з України;
  • фактичних перевірок платників податків, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, реалізацію ювелірних та побутових виробів тощо.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8655

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19157

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді