Тестування для працівників: хто обов’язково має проходити

Регулярне тестування є обов’язковим для медичних та інших працівників, які працюють у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, зокрема працівників Нацполіції та Нацгвардії.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок

Тестування для працівників: хто обов’язково має проходити

Згідно зі ст. 35-1 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» проводиться обов’язкове тестування:

  • осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби;
  • осіб, які мали встановлений контакт із особою, хворою на коронавірусну хворобу.

Відповідно до пункту 4 Стандарту 1 Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)» основне значення для етіологічної лабораторної діагностики COVID-19 має виявлення коронавірусу з використанням методу ПЛР. Лабораторне обстеження рекомендовано проводити всім особам з ознаками ТГРС (тяжкий гострий респіраторний синдром) або інших ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція).

Тобто, проходження ПЛР-тесту обов’язкове для осіб з ознаками коронавірусної хвороби та які мали встановлений контакт із особою, хворою на коронавірусну хворобу, а також рекомендовано особам з ознаками ГРВІ, вірусної пневмонії та/або ТГРС. Отже, якщо ви вийшли з відпустки, «лікарняного» тощо, та не відноситесь до зазначених осіб, то проходження тесту не є обов’язковим.

За матеріалами Мін’юсту

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді