НБУ знизив розмір облікової ставки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 26.04.2024, почала діяти нова облікова ставка НБУ.

облікова ставка нбу

Калькулятор індексації зарплати

Згідно з рішенням Правління НБУ «Про розмір облікової ставки Національного банку України» від 25.04.2024 № 133-рш розмір облікової ставки з 26.04.2024 становить 13,5%. Раніше її розмір становив 14,5%.

У поточному році за базовим сценарієм прогнозу НБУ передбачає зниження облікової ставки до 13%. Таке пом’якшення процентної політики та заплановані кроки з валютної лібералізації не мають створювати додаткових загроз для макрофінансової стабільності та стійкості валютного ринку. НБУ адаптуватиме монетарну політику в разі істотних змін у балансі ризиків. Так, зменшення ризиків для інфляції та курсової стійкості може створити передумови для додаткових кроків зі зниження облікової ставки та пом’якшення валютних обмежень, що підтримають розвиток кредитування та відновлення економіки.

Розмір облікової ставки переглядатимуть 13.06.2024 на відповідному засіданні Правління НБУ з питань монетарної політики.

За інформацією НБУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
303467

Розрахунок грошової допомоги при виході у відпустку

Які виплати, надбавки та доплати включати у розрахунок матеріальної допомоги на оздоровлення. Розрахунок грошової допомоги держслужбовцям та іншим бюджетникам при виході у відпустку – тема даної консультації.
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді