Куди сплатити штраф за порушення законодавства про працю: роз’яснює Мінфін

Як установи дотримують законодавство про працю та зайнятість населення, перевіряють інспектори Держпраці та її територіальних органів.

На деяких територіях такі перевірки проводять посадові особи виконавчих органів місцевого самоврядування. Якщо вони виявляють порушення, установа має сплатити штраф. Та часто сплачені установами-порушниками кошти не доходять до місцевих бюджетів.

Вирішити цю проблему долучився Мінфін. Наразі маємо роз’яснення Мінфіну, яке він надав Департаментам фінансів обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації.

Мінфін роз’яснює органам місцевого самоврядування, як і куди мають сплачувати адміністративні штрафи установи за порушення норм трудового законодавства. Свої роз’яснення Мінфін базує на нормах Бюджетного Кодексу України (БК).

Крім того, у Листі Мінфін повідомив, за яким кодом класифікації доходів бюджету установи-порушники мають сплачувати такі штрафи, оскільки окремого коду для сплати штрафів за порушення законодавства про працю законодавство не визначає.

Калькулятор штрафів

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8638

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді