Установа нарахувала працівнику зарплату за вимушений прогул за рішенням суду. Що з ЄСВ

Якщо установа не виконує рішення судів та інших органів (посадових осіб) добровільно, їх виконує виконавча служба (Закон України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VІІІ).

Так, державний виконавець у примусовому порядку стягує з установи заробітну плату на користь працівника за час вимушеного прогулу. При цьому Закон не передбачає, що на суму стягнутої з установи зарплати потрібно нараховувати податки, збори та інші платежі.

Відтак на заробітну плату, яку державна виконавча служба стягує з установи за рішенням суду на користь працівника, ЄСВ не нараховують.

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
217

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18723

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6911

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді