Розрахунок з типом “Уточнюючий”: як скоригувати суми ЄВ для виправлення помилок

Теми:
Як у розд. І Розрахунку з типом «Уточнюючий» провести коригування сум ЄВ у зв’язку з виправленням помилок?

Розрахунок з типом “Уточнюючий”: як скоригувати суми ЄВ для виправлення помилок

У разі проведення коригувань сум єдиного внеску у зв’язку з виправленням помилок у розд. І Податкового розрахунку з типом «Уточнюючий», заповнюються такі рядки:

  • рядок 4 «Донараховано та/або доутримано єдиного внеску у зв’язку з виправленням помилок, допущених в попередніх звітних періодах, та/або у зв’язку з уточненням проведеним поза межами звітного періоду, усього (р. 4.1 + р. 4.2 + р. 4.3)»,
  • рядок 6 «Сума на яку зменшено суму нарахувань та або утримань з єдиного внеску у зв’язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, та/або у зв’язку з уточненням проведеним поза межами звітного періоду, усього (р. 6.1 + р. 6.2 + р. 6.3)».

Заповнення Розрахунку з типом «Уточнюючий» при коригуванні сум єдиного внеску проводиться на підставі даних додатка 1 до Розрахунку з використанням типів нарахувань 2 та 3.

При цьому заголовна частина такого Розрахунку має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 – 05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06.

Водночас, додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються.

За матеріалами ЗІР

Розрахунок з типом “Уточнюючий”: як скоригувати суми ЄВ для виправлення помилок
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У ФОКУСІ ⏩ Розглянемо основні правила подання уточнюючого Розрахунку та наведемо приклади, як застосувати ці правила у різних ситуаціях ⏪

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47679

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді