З 1 жовтня лікарняні за новими правилами

Деякі бюджетні установи отримали телефонограми від установ вищого рівня такого змісту:

З 1 жовтня виплати за лікарняними листками проводитимуть лише за наявності довідки про підтвердження стажу.

Це пов’язано із тим, що з 1 жовтня 2018 року діє новий Порядок фінансування страхувальників, затверджений постановою ФССУ від 19.07.2018 № 12. Ця постанова змінила форму заяви-розрахунку, яку подає роботодавець до Фонду. З’явилися колонки 21-22 «Страховий стаж (у повну місяцях): Загальний / за останні 12 місяців» — ось тому і вимагають довідку про стаж.

З 1 жовтня лікарняні за новими правилами Розрахунок лікарняних у 2019 році

За інформацією фахівців ПФУ ця довідка має назву «Дані про трудовий та страховий стаж». На сайті ПФУ ми скористалися електронною послугою та спробували знайти таку довідку в Особистому кабінеті. На жаль, не знайшли. Ймовірно, вона ще перебуває на стадії технічного опрацювання. Наразі страховий стаж підтверджує довідка з ПФУ ОК-5 чи Витяг з РЗО.

З 1 жовтня лікарняні за новими правилами

Як розвиватимуться події далі, ми повідомлятимемо.


вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26800

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246320

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14570

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23134

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді