Змінено Порядок оплати праці робітникам місцевих держадміністрацій

Внесені зміни до постанов КМУ: № 787 від 09.11.2016 «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» та № 1409 від 29.12.2023 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році».

Внесені зміни до постанов про Порядок оплати праці робітникам місцевих держадміністрацій

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Зміни до постанови КМУ від 09.11.2016 № 787 внесені у частині визначення:

  • що передбачене абзацом шостим цієї постанови (яким встановлено, що під час встановлення посадових окладів державним службовцям обласних державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби, може застосовуватися додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів, визначених схемою, затвердженою постановою КМУ від 29.12.2023 № 1409, максимальний розмір якого не перевищує 2):
    • підвищення посадових окладів державним службовцям структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, які виконують функції служби замовника та здійснюють технічний нагляд, може здійснюватися в межах обсягу власних надходжень таких обласних державних адміністрацій, отриманих як плата за послуги, що включаються до вартості будівництва на утримання служби замовника та здійснення технічного нагляду.

Внесено зміни до постанови КМУ «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році» від 29.12.2023 № 1409, зокрема:

  • в частині забезпечення єдиного підходу в оплаті праці для керівників центральних органів виконавчої влади різного типу однієї юрисдикції – встановлюється посадовий оклад керівника державного органу типу 1.3. на рівні керівника державного органу типу 1.2;
  • також установлено посадові оклади працівників міжрегіональних територіальних органів міністерств, утворених як юридичні особи публічного права, юрисдикція яких поширюється на територію трьох і більше областей, на рівні 1.3.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11093

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
1568

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68635

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2075

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді