Управління майном закладів вищої освіти: ухвалено зміни до законодавства

17 червня 2021 року, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ефективного управління майном закладів вищої освіти державної і комунальної форми власності».

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

Управління майном закладів вищої освіти: ухвалено зміни до законодавства

Майно закладів освіти, яке не використовується для провадження видів діяльності, передбачених спеціальними законами, може бути вкладом у спільну діяльність або використане відповідно до статті 81 цього Закону.

Крім того, нова редакція ст. 70 Закону «Про вищу освіту» має на меті розблокувати можливість передачі майна від національних закладів освіти, що була прямо заборонена Указом Президента від 16 червня 1995 року № 451/95.

Наразі в національних закладів освіти є майно, що не використовується в освітньому процесі. Тому є необхідність щодо виділення структурних підрозділів у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі та передачу майна університетам, що розміщені у відповідних містах, а також виділення зі структури університетів закладів професійної та фахової передвищої освіти для передачі їх на комунальний рівень.

Нагадаємо, заклади вищої освіти приватної форми власності можуть створювати в ЄДЕБО відкриті конкурсні пропозиції – опубліковано зміни до Умов прийому.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3481

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді