Швидке рішення: організація потрапила до плану перевірок Держпраці як ризикова

Органи контролю щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, яких перевірятимуть у плановому періоді (ст. 5 Закону № 877).

Чи знаєте ви, як завершити ревізію на свою користь? ►►► Пройдіть тест✔️

Швидке рішення: організація потрапила до плану перевірок Держпраці як ризикова

У Критеріях № 383 урядовці визначили оновлені критерії, за якими оцінюють ступінь ризику від провадження господарської діяльності. Зокрема, новий критерій«виплата працівникам заробітної плати на рівні або нижче встановленого законодавством розміру мінімальної заробітної плати».

Отже, навіть якщо у суб’єкта господарювання не змінилися показники діяльності, з огляду на нові критерії, що передбачають Критерії № 383, контролери могли віднести вас до високого ступеня ризику. Адже нові критерії ризику почали діяти з 25.07.2020, а графік перевірок контролери складали пізніше, вже з їх урахуванням.

Перевірте за Критеріями № 383, чи правомірно контролери віднесли організацію до іншого ступеня ризику.

Якщо організація не відповідає критеріям, які визначили контролери, і це порушує ваші права, зверніться до адмінсуду. У позові попрохайте визнати протиправними дії органу контролю щодо внесення до плану-графіка і зобов’язати його вилучити організацію із плану-графіка.

Докладніше у статті

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19103

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді