Внесені зміни до Порядку ведення військового обліку та Порядку призову на військову службу

Кабмін ухвалив важливі зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію.

Внесені зміни до Порядку ведення військового обліку та Порядку призову на військову службу

Калькулятор штрафів

Зокрема, Уряд підтримав проєкт постанови № 560, розроблений Міністерством оборони України з метою приведення до вимог ст. 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та врегулювання питань постановки на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають за межами держави.

Уряд вніс зміни до:

  • постанови КМУ від 16 травня 2024 р. № 560;
  • Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів;
  • Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Нововведеннями, зокрема:

  1. Передбачено постановку на військовий облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які були зняті з військового обліку у звʼязку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, без особистого прибуття до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).
  2. Надано право районним (міським) ТЦК та СП надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені ст. 210, ст. 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
  3. Виключено з переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації, норми щодо подання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоровʼя про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю ІІ групи).

Нові правила набувають чинності з дня опублікування і мають на меті зробити систему військового обліку більш ефективною та доступною.

Джерело: офіційний сайт МОУ, Telegram-канал Тараса Мельничука

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
4936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді