Приміщення поділено на два різні об'єкти: як подати форму № 20-ОПП

Як подати повідомлення за формою № 20-ОПП у разу поділу приміщення на два об’єкти різного призначення – роз'яснення.

Приміщення поділено на два різні об'єкти: як подати повідомлення за формою № 20-ОПП

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП.

Форма № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме:

  • зміна типу,
  • найменування,
  • місцезнаходження,
  • виду права або стану об’єкта оподаткування.

Форма № 20-ОПП подається з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування щодо якого відбулися зміни, в такому самому порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об’єкта оподаткування.  

При цьому в разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні за формою № 20-ОПП двома рядками, а саме:

  • в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється;
  • у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого, при цьому ідентифікатор об’єкта оподаткування змінюється.  

Якщо платник податків здійснив поділ власного приміщення на два і більше об’єктів різного призначення (магазин, перукарня тощо), то подається повідомлення за формою № 20-ОПП, в якому інформація щодо такого об’єкта оподаткування зазначається декількома рядками, а саме:

  • у першому рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється (у гр. 2 вноситься значення «6 – закриття об’єкта оподаткування»);
  • у наступних – оновлена інформація про об’єкти оподаткування, які створено чи відкрито на основі закритого (у гр. 2 вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування»).  

При цьому кожному новоствореному об’єкту оподаткування присвоюється відповідний ідентифікатор об’єкта оподаткування (додаток до повідомлення за формою № 20-ОПП).  

Повідомлення за формою № 20-ОПП з інформацією про об’єкти оподаткування, які зареєстровані у відповідному державному органі без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об’єкта нерухомого майна), подаються в паперовому вигляді із доданням копії документа, що підтверджує реєстрацію об’єкта оподаткування у відповідному державному органі. У такому разі графа 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування» повідомлення за формою № 20-ОПП не заповнюється (п. 8.4 розд. VІІІ Порядку № 1588).

Джерело: офіційний сайт ГУ ДПС у Черкаській області

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52498

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3122

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
100841

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді