“Звітна” та “довідкова” єдина звітність: які додатки має містити

У разі необхідності призначення поза межами звітного періоду застрахованим особам пенсії, матеріального забезпечення чи страхових виплат та містять інформацію виключно щодо таких осіб платниками ЄСВ подається Податковий розрахунок з типом форми «Звітний» як «Довідковий».

⚡️ За яким алгоритмом заповнювати Податковий розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?⚡️

“Звітна” та “довідкова” єдина звітність: які додатки має містити

При цьому, термін подання такого розрахунку чинним законодавством не передбачено. Даний Розрахунок подається протягом звітного кварталу в разі настання події, що вимагає такого подання (призначення виплати або інших соціальних виплат застрахованій особі).

Якщо підприємство не встигає подати «Довідковий» Розрахунок до кінця кварталу, в якому настала подія, то далі подається Розрахунок з типом «Звітний». Окремо формувати довідковий Розрахунок після закінчення звітного кварталу не потрібно.

Розрахунок складається з Розрахунку та додатків та формується на кожну застраховану особу окремо. При цьому у довідковому Розрахунку заповнюються рядки з 01 до 06. Інші рядки заповнювати не потрібно. В рядках 011 заповнюється тип «Звітний» та в рядку 014 – тип «Довідковий». Причина подання довідкового Розрахунку (призначення пенсії, страхових виплат чи матеріального забезпечення) вказується в шапці додатків, а саме: в додатку Д1 - рядок 035, Д5 – рядок 035, в Д6- рядок 034.

Довідковий Розрахунок при призначені пенсії повинен містити наступні додатки: Д1, Д6 (при наявності у застрахованої особи спец стажу), Д5 (якщо інформація може вплинути на розрахунок пенсійних виплат).

Для призначення матеріального забезпечення чи страхових виплат додаток Д1 подається за конкретні місяці у межах звітного кварталу. При звільнені чи прийняті застрахованої особи формується додаток Д5.

Якщо в поданому довідковому Розрахунку були виявлені помилки - Розрахунок треба подати повторно з вірними даними.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді