Хакерська атака на ОМС

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у період з 12 по 18 липня 2024 року зафіксувала новий сплеск активності угрупування UAC-0057.

хакерська атака

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Угрупування UAC-0057 розповсюджувало документи з макросами, призначеними для запуску на ЕОМ шкідливої програми PICASSOLOADER з метою доставки на комп’ютер жертви Cobalt Strike Beacon.

Цю шкідливу програму виявили у файлах («oborona.rar», «66_oborona_PURGED.xls», «trix.xls», «equipment_survey_regions_.xls», «accounts.xls», «spreadsheet.xls», «attachment.xls», «Податок_2024.xls»), вміст яких стосувався:

  • реформи органів місцевого самоврядування (проєкт USAID/DAI «HOVERLA»);
  • оподаткування;
  • тематики фінансово-економічних показників.

Об’єктами зацікавленості угрупування UAC-0057 могли бути як фахівці проєктних офісів, так й їхні контрагенти з числа співробітників відповідних органів місцевого самоврядування України.

Якщо виявили подібну активність – невідкладно інформуйте CERT-UA на електронну скриньку: [email protected]

За інформацією CERT-UA

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2010

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3837

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
3324

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7776

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді