Розширили перелік послуг доступних у ЦНАПах

Уряд розширив перелік сервісів у Центрах надання адмінпослуг.

Розширили перелік послуг доступних у ЦНАПах

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Зокрема, до послуг, які можна отримати в ЦНАПі, додаються такі:

  1. Призначення грошової компенсації за харчування на дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Якщо дитина навчається в школі, профтеху, коледжі, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, або має інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, вона має право отримувати в закладі освіти безоплатне харчування або компенсацію за нього.
  2. Внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відомостей про пільговиків і членів їхніх сімей та опікунів, на яких поширюються пільги.
  3. Взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.
  4. А також взяття на облік для виплати компенсації вартості, якщо такі люди оплачують санаторно-курортне лікування самостійно.

ЦНАПи, розташовані максимально близько до мешканців громади і облаштовані до потреб різних категорій людей, забезпечують швидкий, зручний і безбар’єрний доступ до послуг. Тому розширення переліку цих послуг є критично важливим.

Джерело: офіційний сайт Мінсоцполітики

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді